WordPress Plugins

Van de vele voordelen die WordPress nou zo bijzonder maakt is er 1 wel dat er zoveel plugins gratis beschikbaar zijn. Op het moment van schrijven zijn er 17.415 plugins gratis te downloaden op de site WordPress.org.WordPress plugin

Veel plugins zijn niet voor iedereen bruikbaar of erg branchgericht, andere plugins zijn echt een must weer andere gewoon leuk om te installeren om te kijken wat ze nou precies toevoegen. Neem de plugin Askismet deze plugin zorgt ervoor dat uw mailbox niet overvol raakt met allerlei spam mailtjes. Askismet wordt tegenwoordig ook standaard meegeleverd als je WordPress download. Er zijn denk ik weinig mensen die met WordPress werken die Askismet niet hebben geinstalleerd.

Maar er zijn ook vele plugins die het bloggen of het beheren van een WordPress website stukken makkelijker en plezieriger maken. U kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of er is wel een plugin voor, of u nu een met WordPress gemaakte webwinkel wilt starten, de statistieken van je blog wilt bijhouden, een contactformulier wilt toevoegen of een tabel wilt maken op uw site overal is een plugin voor.

Het installeren van een WordPress plugin is heel eenvoudig u upload de plugin vanuit het CMS en WordPress doet de rest. Het is nog geen 2 minuten werk en het gebruiksgemak is in de meeste gevallen erg groot.
Wij helpen u graag met voor uw wensen de juiste plugins te selecteren en te installeren.

U kunt wel zeggen zonder plugins geen WordPress site of zonder plugins geen bezoekers want ook op het gebied van zoekmachine optimalisatie zijn er tal van goede plugins te krijgen. Twee van deze plugins springen er echt bovenuit en dat zijn,

  • Yoast
  • All in one SEO pack

Met deze hierboven genoemde SEO plugins kan je op een vrij eenvoudige manier uw website zoekmachine vriendelijk maken al moet ik er wel bij zeggen dat er nog heel veel meer bij komt kijken om uw site hoger te ranken in Google en de andere zoekmachines.

WordPress op gsmTegenwoordig wil iedere websitebeheerder natuurlijk ook dat zijn website goed en duidelijk te bekijken is op een smartphone zoals bv de iPhone, iPad, Blackberry of een HTC ook dit is geen enkel probleem met WordPress. WordPress websites worden snel geladen en zien er goed uit op iedere smartphone en ook hier zijn weer tal van gratis plugins voor beschikbaar.

En zo wordt meer en meer duidelijk dat een website gemaakt in WordPress voor alles te gebruiken is van website voor de voetbalclub tot een goedlopende webshop, maar ook om gewoon uw vakantie foto”s te delen met uw familie en vrienden of de rest van de wereld.