WordPress beveiligen

Ondanks dat een WordPress installatie heeft veilig is, mits je natuurlijk de laatste WordPress updates installeert is het wel verstandig om je WordPress installatie extra te beveiligen.
Je kunt WordPress makkelijk beveiligen doormiddel van beveiligingsplugins, deze zijn gratis te downloaden en makkelijk te installeren.

Hieronder bespreken we enkele WordPress beveiligings plugins.

AntiVirus WordPress

De AntiVirus plugin voor WordPress zorgt ervoor dat de themes gescand worden op virussen. En mocht deze plugin een virus vinden wordt er meteen een mail gestuurd naar de eigenaar van het WordPress blog.

User Locker

Met de User Locker kan een gebruiker die in wil loggen op de WordPress installatie een X aantal pogingen doen om in te loggen. Als je 3 keer foutief probeert in te loggen dan blokkeert WordPress voor een bepaalde tijd de mogelijkheid om in te loggen vanaf dat ipadres. Wat wel zo makkelijk is, is dat alles in te stellen is dus hoe vaak er geprobeerd mag worden in te loggen en hoelang het na de vooraf ingestelde pogingen niet meer mogelijk is om in te loggen in WordPress.

Secure WordPress

De plugin Secure WordPress zorgt ervoor dat alle informatie die standaard te zien in in de broncode van WordPress verwijdert wordt. Het wordt voor kwaadwillenden zo moeilijker om na te gaan met welke WordPress versie er gewerkt wordt en of deze installatie wel up-to-date is en welke plugins er allemaal geinstalleerd zijn.

Threat Scan

De Threat Scan plugin scant buiten al de WordPress PHP bestanden ook de WordPress database helemaal door op geïnfecteerde en verdachte bestanden.