Webdesign Amsterdam

Webdesign Amsterdam

Bent u op zoek naar een webdesigner in Amsterdam ? Dan bent u hier op het juiste adres, wij maken als Amsterdams bureau websites voor bedrijven in Amsterdam maar ook als u buiten Amsterdam gevestigd bent kunnen wij een website maken die helemaal aan de eisen van tegenwoordig voldoet. Wij zijn gespecialiseerd in het CMS systeem WordPress.

WordPress Amsterdam

Webdesign AmsterdamWij maken voornamelijk WordPress websites dit CMS systeem is de laatste jaren enorm populair geworden, ooit werd het alleen gebruikt door blog-sites, zoals CNN en Nu.nl tegenwoordig wordt WordPress voor ieder soort website gebruikt. WordPress heeft zijn populariteit voornamelijk te danken aan het feit dat dit CMS zeer gebruiksvriendelijk is, er heel veel plugins voor te gebruiken zijn deze zijn bijna allemaal gratis te downloaden en ook het aantal lay-outs is inmiddels onbeperkt. WordPress is ook zeer zoekmachine vriendelijk daarom gebruiken ook veel grote bedrijven dit CMS systeem voor hun website.

Responsive website laten maken

Als u besluit een website te laten maken dan wilt u natuurlijk een website welke voor iedereen goed te zien is, of uw website nu bekeken wordt op een laptop een iPhone of een iPad uw website zal op al deze apparaten goed te bedienen zijn, u wilt immers geen omzet mislopen doordat uw website niet op ieder apparaat goed bekeken kan worden, dit wordt een responsive site genoemd.

Tegenwoordig worden websites steeds vaker op een mobiel bekeken iedereen heeft bijna een smartphone daarmee is het mobiele internetverkeer ook drastisch toegenomen, voor u is het dus belangrijk dat uw website ook op deze mobiele apparaten goed zichtbaar is en dat alle functionaliteiten van uw site goed werken.

Voor u als ondernemer of particulier in Amsterdam is het daarom belangrijk om een webdesigner uit te zoeken welke begrijpt wat u wilt en dit kan vertalen in een mooie functionele website waar u jaren mee vooruit kunt. Wij als Amsterdams webdesign bureau zorgen niet alleen dat u website online komt te staan ook nemen wij u het werk uithanden van het regelmatig updaten van uw website, ook dit is namelijk een essentieel onderdeel van een website online te hebben staan, u verkleint hiermee het risico dat uw website ooit gehacked wordt.

Zoekmachine optimalisatie Amsterdam

Het is natuurlijk prachtig dat als u een website online heb staan mensen uw adres invoeren deze op uw site terecht komen maar veel beter zou het zijn als ze de zoekwoorden in Google invoeren en dan op uw site terecht komen, om dit voor elkaar te krijgen zult u aan zoekmachine optimalisatie moeten doen.

Het goed vindbaar maken van uw website is een vak apart, ook dit vak beheersen wij. Dus buiten dat u een website door ons kunt laten maken zorgen wij ervoor dat deze continue up-to-date blijft maar ook dat u gevonden zult worden in Google. Als uw website eenmaal goed gevonden wordt dan zal dit u veel potentiële klanten en meer omzet gaan opleveren, kijkt u maar naar u zelf als u wat zoekt in Google dan zult u waarschijnlijk ook alleen de links op de eerste pagina in Google aanklikken en daar mogelijk uw bestelling plaatsen, daarom is het belangrijk dat uw website op de eerste pagina en het liefst boven aan komt te staan, daarom is zoekmachine optimalisatie zo belangrijk voor u als ondernemer.

Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie is voor iedereen die een website beheerd essentieel, als je tenminste wilt dat je goed gevonden gaat worden in Google. Wat is zoekmachine optimalisatie ook wel SEO genoemd nu eigenlijk ? Als je zoekmachine optimalisatie op de juiste manier toepast dan zul je daar zeker de vruchten van plukken. Maar hoe pas je SEO nu op de juiste manier toe ? Wij zullen je in dit artikel een aardig eind op weg proberen te helpen, nu is het wel zo dat als je aan 30 verschillende seo-experts vraagt waar je op moet letten bij zoekmachine optimalisatie je 30 verschillende antwoorden zult krijgen.

Stel je hebt een website (laten) bouwen, dit kan een commerciële, hobby of een website voor bv de voetbalvereniging zijn, het maakt niet uit wat voor website je beheerd over één ding zullen we het eens zijn je wilt dat je website gevonden gaat worden in de belangrijkste zoekmachine, namelijk in Google.

Content is King

Zoekmachine OptimalisatieIets waar Google blij van wordt dat is content, hoe meer webteksten hoe beter zul je denken, en dat is eigenlijk ook wel waar. Maar Google wil weten waar jouw website over gaat en dit kan je alleen doen door goede webteksten te schrijven, over het onderwerp of product waar jouw site over gaat.

Een groot verschil tussen een product online proberen te verkopen of rechtstreeks aan klanten is dat je je veel meer moet kunnen indenken in de potentiële klanten en met welke woorden ze zullen proberen het juiste product op het internet te vinden. Je zult dus moeten inspelen op de zoekopdrachten van jouw potentiële klanten en voor dat je teksten gaat schrijven Keyword Research moeten uitvoeren, Google heeft hiervoor speciaal een keyword-tool ontwikkeld. Iets wat je overigens niet moet doen is schijven voor de zoekmachines, schijf altijd voor je bezoekers! Je maakt de website voor je bezoekers en potentiële klanten en niet voor Google. Overdrijf dus ook niet met de door jou uitgekozen zoekwoorden.

Techniek zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine OptimalisatieEen punt waar we niet al te diep op in zullen gaan is de techniek achter de website, Google houdt namelijk niet van Flash, Javascript, Frames, Robots.txt, redirects enzovoort, probeer deze technieken dus ook zo veel mogelijk te vermijden als je een website gaat maken en aan zoekmachine optimalisatie wilt doen. Zelf vind ik WordPress een ideaal CMS om een website in te bouwen en zodra deze online is zoekmachine optimalisatie toe te passen, de techniek achter WordPress is zoekmachine-vriendelijk en er zijn vele plug-ins beschikbaar die jouw website kunnen helpen om beter gevonden te worden in Google.

Kwalitatieve inkomende links

Kwalitatieve inkomende links zijn cruciaal voor een goede ranking binnen Google, maar het verkrijgen van deze links is niet zo makkelijk als je op voorhand zou denken. Je kunt kwalitatieve links verkrijgen door bijvoorbeeld goede artikelen te publiceren en hopen dat andere website-beheerders een link willen opnemen in een door hun geschreven artikel naar het artikel op jouw website, dus mocht je na het lezen van dit artikel ons een plezier willen doen, plaats een linkje vanaf jouw website 😉

Een andere manier om inkomende links te krijgen is om andere webmasters aan te schrijven om een linkruil aan te gaan, je plaatst hierbij een link van de andere site op jouw site en dat doet de andere website-beheerder ook naar jouw website, zorg er hier wel voor dat de websites in dezelfde categorie vallen, een website over auto’s heeft niet veel aan links van een website over huisdieren.

Update je website regelmatig

Google is ook gek op websites die regelmatig nieuwe content aanbieden, als je eenmaal in Google staat is het belangrijk om jouw website ook up-to-date te houden om zo jouw positie binnen Google te handhaven. Probeer hierbij 5 tot 8 nieuwe pagina’s of berichten per maand aan je website toe te voegen, doe je dit namelijk niet dan zul je snel ingehaald worden door je concurrenten die wel regelmatig met nieuwe content komen.

SEO-tools

Als je jouw website hoger wilt laten ranken in Google is het belangrijk om met de volgende tools aan de slag te gaan, je wilt natuurlijk weten of de energie die je gestoken hebt in zoekmachine optimalisatie ook resultaat oplevert, daar zijn enkele handige tools voor ontwikkeld.

Google Analytics

Je zult eerst een account moeten aanmaken bij Google, als je dit gedaan hebt kan je gebruik maken van de verschillende webmaster-tools van Google zo is er een tool (Analytics) om jouw bezoekers te meten. Door middel van een stukje code op jouw site te plaatsen kan Google precies bijhouden hoeveel bezoekers erop jouw site komen en waar ze vandaag komen maar wat heel belangrijke informatie is, is welke zoekwoorden hebben ze ingetypt om op jouw website terecht te komen.

Webmasterhulp-programma’s

Een tool die je van heel veel informatie kan voorzien is “Google’s webmasterhulp-programma” je kunt hier jouw website aanmelden. Als je jouw website hebt aangemeld dan is het belangrijk dat je de sitemap laat indexeren, Google kan hierdoor snel en precies bijhouden wat er op jouw website gewijzigd is en dit aanpassen in de database van Google, zo zorg je ervoor dat nieuwe berichten of pagina’s snel geindexeerd zullen worden.

Er zijn nog vele zoekmachine optimalisatie tips, deze zullen wij in een ander artikel behandelen, enkele tips die daarin vermeld worden zijn,

 • Let op de Title van je pagina’s
 • Hoe belangrijk zijn headers
 • Gebruik H1 en H2 tags in je teksten
 • Social media en SEO

close

Hulp nodig ?: Als je de zoekmachine optimalisatie uit handen wilt geven, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

SEO-teksten schrijven: Goed voor de zoekmachineoptimalisatie

SEO-teksten schrijven

De website staat online en dan merk je na enige tijd dat de bezoekers aantallen toch tegen vallen. Het probleem ? Je bent niet goed vindbaar in de zoekmachines dus anders gezegd, niet te vinden in Google. Als je dit wilt voorkomen zorg er dan voor dat je veel aandacht besteed aan het schrijven van goede SEO teksten (SEO = search engine optimization).

Als je nu van je zelf al weet dat het schrijven van teksten niet iets is waar in jij uitblinkt, of dat je er simpelweg geen tijd voor hebt, is het verstandig om voor het schrijven van goede seo-teksten een SEO tekstschrijver in te huren. Zoekmachineoptimalisatie verdient zich mits het goed wordt toegepast altijd terug. Webschrijven is immers een vak apart en er zijn vele goede SEO tekstschrijvers die voor niet al te veel geld jouw kunnen helpen om de website een stuk hoger te laten ranken in Google. Je betaald gemiddeld 1 a 2 cent per woord.

SEO teksten

SEO tekst schrijver

Als je toch besluit om je eigen SEO teksten te gaan schrijven maak dan niet de fout om te gaan schrijven voor Google, maar doe dat altijd voor de bezoekers. Het schrijven voor Google is één van de meest gemaakte fouten onder de zogenaamde SEO tekstschrijvers.

Onder webteksten schrijven voor Google wordt verstaan het veelvuldig gebruik maken van keywords waarop je gevonden wilt worden ook wel “keyword spammen” genoemd. Je bezoekers zullen dit als storend ervaren maar ook Google en iedere andere zoekmachine heeft tegenwoordig snel genoeg door dat je niet schrijft voor de bezoekers van je website en dus ook niet interessant bent voor Google. Beter is het als je langere teksten schrijft om synoniemen te gebruiken.

Wat je vooral ook niet moet doen is content gaan kopiëren van andere websites (duplicate content), je doet je website daar alleen maar schade mee met in het uiterste geval zelfs een Google penalty tot gevolg. Je bent dan dus helemaal uit de zoekresultaten van Google verdwenen, dit is iets wat je natuurlijk absoluut wilt voorkomen.

Zoekmachine optimalisatie

Maar wat moet je nu wel doen om hoog te ranken in Google met de juiste SEO teksten ?
Maak eerst voor je zelf duidelijk waar over je wilt schrijven en bepaal aan de hand daarvan het keyword waar op je echt gevonden wilt worden. Google heeft een mooi hulp middel om na te gaan of het door jouw gekozen keyword veel zoekopdrachten heeft, je kunt dan nagaan hoeveel er gezocht wordt per maand op dat ene woord maar ook wat de concurrentie is op dat ene keyword.

Als je eenmaal weet waar over je jouw teksten wilt schrijven is het belangrijk hoe jij deze gaat opmaken zodat je met jouw SEO-teksten meteen aan zoekmachineoptimalisatie doet.

Zoekmachineoptimalisatie Tips

Probeer als je web teksten gaat schrijven ook aan de opmaak van de teksten te denken, denk daarbij aan de h1, h2, h3 tags en zet daar een keyword in waarop jij graag gevonden wilt worden. Ook is het belangrijk om in de eerste alinea het desbetreffende keyword terug te laten komen.

Het keyword moet in ieder geval geplaatst worden in de volgende tekstopmaak elementen:

 • Pagina titel
 • Artikel kop (H1)
 • Eerste alinea
 • Alinea kop (H2)


Plaats daarbij het keyword vooraan in de titel en in de eerste alinea Google beoordeelt de tekst bovenaan de pagina als de meest belangrijke tekst. De paginatitel is een punt welke je zeker aandacht moet geven als je goed vindbaar wilt worden in Google. Een ander belangrijk SEO punt is de metatag, dit is de tekst die je ziet onder de titel als je een zoekopdracht invoert in Google.

Metatag en zoekmachineoptimalisatie

Google is gek op teksten probeer dus zoveel mogelijk relevante tekst over jouw onderwerp te schrijven een regel hierin is dat je per pagina meer dan 300 woorden moet schrijven als je wilt dat Google jouw pagina opneemt in de zoekresultaten over het desbetreffende onderwerp.

Als je SEO-teksten schrijft probeer dan altijd een relevante link op te nemen in jouw tekst. Ook het plaatsen van één om meerdere plaatjes is belangrijk en vergeet daarbij niet de alt en title tag de juiste naam te geven, Google kan namelijk niet de inhoud van een foto scannen maar door de alt tag in te vullen wordt het voor Google wel duidelijk wat er op het plaatje of foto staat.
We hebben het al eerder gehad over het keyword waarop je gevonden wilt worden, een bedrijf welke voetballen verkoopt en de naam “Janssen de voetbalspecialist” heeft zal ongetwijfeld boven in de zoekresultaten komen als je intypt “Janssen de voetbalspecialist” maar wie zoekt daarop ? Het is natuurlijk veel mooier als deze voetbal specialist gevonden gaat worden op de termen, “leren voetbal”, “voetbal kopen” enz. Dit kan je bereiken door de tips die hierboven beschreven zijn toe te passen op jouw webteksten.

Dan blijft er nog een ander punt over waar je niet altijd zelf invloed op hebt en dat is dat het goed voor je resultaten zou zijn als je links vanaf andere websites naar jouw geschreven artikelen krijgt. Dus zorg voor goede en informatieve artikelen, je zult zien dan komen de externe links vanzelf.

Het is misschien overbodig om te zeggen maar WordPress is een zeer zoekmachine vriendelijk CMS systeem wat je zeker kan helpen om te scoren in de zoekresultaten. Hier zijn zelfs plugins voor die jouw helpen om alles op SEO gebied goed in te stellen.

WordPress Theme

Dan heb je eindelijk je WordPress installatie online staan en kom je er achter dat het er toch wel erg standaard uitziet zo een WordPress standaard theme. Daar hebben ze gelukkig wat op gevonden. Om jouw WordPress website helemaal naar jouw wens online te zetten zijn er echt duizenden verschillende WordPress themes te downloaden.

Gratis WordPress theme

Velen van deze WordPress themes zijn gratis te downloaden maar zoals met veel dingen als je net even wat meer wilt en een professionelere uitstraling aan je website wilt geven dan kom je al snel bij een WordPress theme uit waar betaald voor moet worden. De prijzen van een goed WordPress theme varieeren van 25 tot 75 euro, dat is vrij goedkoop als je bedenkt dat je daarmee eigenlijk de uitstraling van jouw website mee bepaald.

Je kan het zo gek niet bedenken of er is een WordPress theme voor of je nu een webwinkel met WordPress wilt maken of een sport website een website voor een restaurant of noem maar op, er is een theme voor. Verder zijn deze themes ook erg makkelijk naar je eigen smaak aan te passen, zowel qwa kleur als qwa vormgeving. Je hebt dus alle vrijheid om jouw WordPress website naar jouw wensen in te richten.

Je kunt de themes uploaden via FTP of gewoon vanuit het controlpanel in WordPress. Erg makkelijk allemaal zul je denken toch gebeurt het nog best vaak dat het bestelde theme er heel anders uitziet als je het op je eigen website hebt geinstalleerd. Vaak vergeten gebruikers bepaalde mappen de juiste rechten mee te geven of mee geleverde plugins te installeren, lees dus altijd het meegeleverde tekst bestand goed door om dit soort problemen te voorkomen.

Mocht je er onverhoopt nog niet helemaal uitkomen dan kunnen wij hulp bieden bij het installeren en aanpassen van jouw WordPress theme.

WordPress website gehacked ?

Het zal je maar gebeuren heb je een mooie WordPress website en krijg je van je hoster of 1 van je klanten te horen dat je WordPress website is gehacked. Veel mensen denken dat zodra de website op WordPress draait er verder niets hoeft te gebeuren als deze online staat, niets is minder waar.

WordPress wordt namelijk best vaak geupdate en het is dan ook raadzaam om bv eens in de maand even in te loggen om te controleren of er updates zijn uitgekomen die belangrijke beveilingslekken in WordPress dichten. Je ziet dit zodra je ingelogd bent, er verschijnt dan meteen een melding dat er een nieuwere versie te downloaden is en dit kan allemaal heel eenvoudig geinstalleerd worden vanuit de Admin van jouw WordPress installatie. Hetzelfde geld voor de updates van de geinstalleerde WordPress Themes of Plugins.

Hoe los je een WordPress hack op ?

Als je website gehacked is verwijder je wp-settings.php en installeer een nieuwe versie van wp-settings.php uit de originele WordPress installatie. Die je kunt downloaden op WordPress.org

Open het bestand wp-config.php en verwijder de door de hackers toegevoegde regels. De regels die de hackers hebben toegevoegd zijn bijna niet van het origineel te onderscheiden. Raadpleeg eventueel de wp-config-sample.php van de originele WordPress installatie om beide bestanden goed met elkaar te kunnen vergelijken.

Voorkom een nieuwe WordPress hack

 • Houd je WordPress installatie, theme en plugins up-to-date.
 • Kijk of je Theme (template) en de geinstalleerde plugins geen kwetsbare versies van timthumb.php gebruiken, d.w.z. versie 1.x.
  Zodra je twijfelt gebruik dan de versie van timtumb welke je hier kan vinden.
 • Vervang de hele map wp-admin en de map wp-includes door die uit je originele WordPress installatie.
 • Vervang je template en plugins door de versie die bij de uitgever ervan online staan.
 • Check de ‘/cache’ mappen op bestanden die bij timthump.php bestanden staan, daar mogen geen .php bestanden bij staan.
 • Kijk goed in de map wp-content in de map uploads mogen geen .php bestanden staan.
 • Gebruik niet de standaard naam ‘admin’ als loginnaam voor de beheerder. Om de login naam te veranderen van ‘admin’ in een andere naam doe je het volgende, maak een nieuwe beheerder aan onder een andere gebruikersnaam -> uitloggen -> inloggen met de nieuwe gebruikersnaam -> gebruiker ‘admin’ verwijderen. (de door ‘admin’ geplaatste berichten moeten hierbij worden toegewezen aan de nieuwe beheerder)
 • Pas alle wachtwoorden van eventuele andere WordPress gebruikers aan.
 • Maak zelf geregeld een back-up van jouw WordPress website, zowel van de WordPress bestanden als van de database. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en mocht jouw website gehacked zijn dan kan je altijd nog terug vallen op een schone WordPress backup.

Verder is het raadzaam om enkele plugins te installeren die het moeilijker maken om jouw website te hacken.