SEO-teksten schrijven: Goed voor de zoekmachineoptimalisatie

SEO-teksten schrijven

De website staat online en dan merk je na enige tijd dat de bezoekers aantallen toch tegen vallen. Het probleem ? Je bent niet goed vindbaar in de zoekmachines dus anders gezegd, niet te vinden in Google. Als je dit wilt voorkomen zorg er dan voor dat je veel aandacht besteed aan het schrijven van goede SEO teksten (SEO = search engine optimization).

Als je nu van je zelf al weet dat het schrijven van teksten niet iets is waar in jij uitblinkt, of dat je er simpelweg geen tijd voor hebt, is het verstandig om voor het schrijven van goede seo-teksten een SEO tekstschrijver in te huren. Zoekmachineoptimalisatie verdient zich mits het goed wordt toegepast altijd terug. Webschrijven is immers een vak apart en er zijn vele goede SEO tekstschrijvers die voor niet al te veel geld jouw kunnen helpen om de website een stuk hoger te laten ranken in Google. Je betaald gemiddeld 1 a 2 cent per woord.

SEO teksten

SEO tekst schrijver

Als je toch besluit om je eigen SEO teksten te gaan schrijven maak dan niet de fout om te gaan schrijven voor Google, maar doe dat altijd voor de bezoekers. Het schrijven voor Google is één van de meest gemaakte fouten onder de zogenaamde SEO tekstschrijvers.

Onder webteksten schrijven voor Google wordt verstaan het veelvuldig gebruik maken van keywords waarop je gevonden wilt worden ook wel “keyword spammen” genoemd. Je bezoekers zullen dit als storend ervaren maar ook Google en iedere andere zoekmachine heeft tegenwoordig snel genoeg door dat je niet schrijft voor de bezoekers van je website en dus ook niet interessant bent voor Google. Beter is het als je langere teksten schrijft om synoniemen te gebruiken.

Wat je vooral ook niet moet doen is content gaan kopiëren van andere websites (duplicate content), je doet je website daar alleen maar schade mee met in het uiterste geval zelfs een Google penalty tot gevolg. Je bent dan dus helemaal uit de zoekresultaten van Google verdwenen, dit is iets wat je natuurlijk absoluut wilt voorkomen.

Zoekmachine optimalisatie

Maar wat moet je nu wel doen om hoog te ranken in Google met de juiste SEO teksten ?
Maak eerst voor je zelf duidelijk waar over je wilt schrijven en bepaal aan de hand daarvan het keyword waar op je echt gevonden wilt worden. Google heeft een mooi hulp middel om na te gaan of het door jouw gekozen keyword veel zoekopdrachten heeft, je kunt dan nagaan hoeveel er gezocht wordt per maand op dat ene woord maar ook wat de concurrentie is op dat ene keyword.

Als je eenmaal weet waar over je jouw teksten wilt schrijven is het belangrijk hoe jij deze gaat opmaken zodat je met jouw SEO-teksten meteen aan zoekmachineoptimalisatie doet.

Zoekmachineoptimalisatie Tips

Probeer als je web teksten gaat schrijven ook aan de opmaak van de teksten te denken, denk daarbij aan de h1, h2, h3 tags en zet daar een keyword in waarop jij graag gevonden wilt worden. Ook is het belangrijk om in de eerste alinea het desbetreffende keyword terug te laten komen.

Het keyword moet in ieder geval geplaatst worden in de volgende tekstopmaak elementen:

  • Pagina titel
  • Artikel kop (H1)
  • Eerste alinea
  • Alinea kop (H2)


Plaats daarbij het keyword vooraan in de titel en in de eerste alinea Google beoordeelt de tekst bovenaan de pagina als de meest belangrijke tekst. De paginatitel is een punt welke je zeker aandacht moet geven als je goed vindbaar wilt worden in Google. Een ander belangrijk SEO punt is de metatag, dit is de tekst die je ziet onder de titel als je een zoekopdracht invoert in Google.

Metatag en zoekmachineoptimalisatie

Google is gek op teksten probeer dus zoveel mogelijk relevante tekst over jouw onderwerp te schrijven een regel hierin is dat je per pagina meer dan 300 woorden moet schrijven als je wilt dat Google jouw pagina opneemt in de zoekresultaten over het desbetreffende onderwerp.

Als je SEO-teksten schrijft probeer dan altijd een relevante link op te nemen in jouw tekst. Ook het plaatsen van één om meerdere plaatjes is belangrijk en vergeet daarbij niet de alt en title tag de juiste naam te geven, Google kan namelijk niet de inhoud van een foto scannen maar door de alt tag in te vullen wordt het voor Google wel duidelijk wat er op het plaatje of foto staat.
We hebben het al eerder gehad over het keyword waarop je gevonden wilt worden, een bedrijf welke voetballen verkoopt en de naam “Janssen de voetbalspecialist” heeft zal ongetwijfeld boven in de zoekresultaten komen als je intypt “Janssen de voetbalspecialist” maar wie zoekt daarop ? Het is natuurlijk veel mooier als deze voetbal specialist gevonden gaat worden op de termen, “leren voetbal”, “voetbal kopen” enz. Dit kan je bereiken door de tips die hierboven beschreven zijn toe te passen op jouw webteksten.

Dan blijft er nog een ander punt over waar je niet altijd zelf invloed op hebt en dat is dat het goed voor je resultaten zou zijn als je links vanaf andere websites naar jouw geschreven artikelen krijgt. Dus zorg voor goede en informatieve artikelen, je zult zien dan komen de externe links vanzelf.

Het is misschien overbodig om te zeggen maar WordPress is een zeer zoekmachine vriendelijk CMS systeem wat je zeker kan helpen om te scoren in de zoekresultaten. Hier zijn zelfs plugins voor die jouw helpen om alles op SEO gebied goed in te stellen.

Tagged: , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *