Google Penquin update, gaat strijd aan met spamwebsites

Penquin update Google

Google Penquin update

Nadat eerder de Panda update van Google al heel wat stof deed opwaaien met zijn algoritme update heeft Google nu een ander dier van stal gehaald. We hebben het hier over de Penquin update welke is uitgerold op 24 april 2012. En kort gezegd als doel heeft om over geoptimaliseerde websites te laten boeten voor het veelvuldig gebruiken van zoekwoorden waarop men gevonden wil worden.


Websites die over geoptimaliseerd zijn, hebben vaak als doel om op populaire zoekwoorden goed te scoren in Google, de pagina’s op deze websites worden niet geschreven voor de bezoeker maar meer voor Google. Maar men vergeet hierbij dat Google geen producten bij deze sites afneemt maar dat dit toch echt moet gebeuren door de bezoekers van de website.

Wat er eigenlijk gebeurde is dat de vakman die geen kennis van zoekmachine optimalisatie heeft maar wel zijn vak goed weet te verwoorden op internet lager rankt dan de marketingman, die misschien minder kennis heeft over wat hij schrijft maar zoekmachine optimalisatie wel goed beheerd en daardoor bovenaan in de zoekresultaten komt te staan. En de bezoeker wordt hier dus eigenlijk de dupe van want deze krijgt kwalitatief minder goede teksten voorgeschoteld. En daar wil Google nu met de Pinguin update iets aan gaan doen.

Op dit moment is er ook bij niemand precies duidelijk wat de Pinguin update te weeg zal brengen en hoe u uw website hierop kan aanpassen. Het zal u dan ook niet verbazen dat menig ondernemer op dit moment te maken krijgt met een heel stuk minder bezoek op hun website, en daardoor dus ook een stuk minder omzet zal genereren, zonder dat hij weet hoe dit probleem nu op te lossen. Nu is paniek een slechte raadgever en u moet weten dat Google per dag zo een 2 a 3 kleine updates uitvoert, deze kleine updates worden gebruikt als leidraad voor de grotere updates welke 2 a 3 keer per jaar doorgevoerd worden door Google.

Wat wel doen

Maak kwalitatieve en unieke webteksten.
Zet social media in om uw site te promoten.
Concentreer u op 1 grotere website i.p.v. 5 kleinere.

Wat niet doen

Voorkom dat u gaat web spammen met zoekwoorden.
Koop geen links bij andere websites.
Ga niet lopen spammen op andere blogs.
Kopieer geen teksten van andere websites.

Google wil nu dus de web schrijvers die aan “Keyword Stuffing” doen gaan straffen. Keyword Stuffing is dus het veelvuldig herhalen van de zoekwoorden die interessant zijn voor de betreffende site. Vaak gebeurd dit bij affiliate websites, deze willen scoren op de woorden waarmee de producten op de site aan de man gebracht moeten worden. Veel van deze websites bieden dus totaal geen informatie waar de bezoeker op zit te wachten. Maar scoren wel vaak op nummer 1 in Google doordat er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van Keyword Stuffing.

Na dit gelezen te hebben zult u denken moet ik dan helemaal niet meer aan zoekmachine optimalisatie doen ? Natuurlijk wel, alleen de manier waarop zal veranderen als dit niet al gebeurd is. U moet teksten schrijven van een goede kwaliteit, schijf voor het oog van uw bezoekers. De webteksten op de website moeten informatie bevatten voor de bezoekers van uw website.

Penguin algoritme update


Bent u getroffen door de Penguin algoritme update ? Dit is te zien als de bezoekers na 24 april gedaald zijn ten opzichte van de periode daarvoor, al is het dan nog vrij latig om te zien of u bent getroffen door de Penguin of de Panda update, want Google heeft op 19 april ook nog even een Panda update uitgerold. Ook kan u in uw Google account zien bij het Webmaster hulpprogramma of u misschien een bericht heeft ontvangen van Google met daarin een aankondiging dat u gestraft wordt voor de manier waarop u uw webteksten schrijft.

Hoe om te gaan met de Penguin update ?

Wat is er nu te doen om de site weer goed te laten ranken na dat deze gestraft is door Google ? Allereerst zult u de website goed moeten nalopen en kijken of uw teksten inderdaad vol met webspam staan. Is dit het geval verwijder deze teksten en schrijf nieuwe kwalitatieve webteksten voor uw website.

Natuurlijke link opbouw

Verder wil Google dat er natuurlijke links naar uw website verwijzen, maar zoals u zult weten worden er ook vaak links gekocht bij grote populaire sites en worden er links geruild met andere websites of wordt er blog spam toegepast. Dit wil Google nu ook gaan uitbannen, links naar uw site vind Google prima als het maar hoogwaardige links zijn die verkregen zijn op een goede manier, die dus zijn ontstaan omdat de informatie op uw website interessant is voor andere webmasters om naar uw website te linken. Zet sociale media in om uw website te promoten, het is voor Google namelijk belangrijk als uw berichten geretweet worden of als er geklikt wordt op de “Vind ik leuk” button op Facebook. Google maakt hieruit op dat de teksten van goede kwaliteit zijn.

Vind u dit artikel ook de moeite waard, dan waarderen wij het als u ons hieronder ook even een blijk van waardering geeft door op de buttons hieronder te klikken.

Tagged: , , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *