WP Super cache plugin

Dat WordPress vele voordelen heeft dat weet u inmiddels wel, maar er is ook een nadeel aan het gebruik van WordPress en dat is dat als u een goed bezochte WordPress website heeft deze best veel resource van de server kan vragen. Zeker als u op een shared hosting gehost wordt is uw hosting provider daar niet blij mee natuurlijk.

Het probleem is dat iedere keer als er een pagina opgevraagd wordt er een zogenaamde query gemaakt wordt met de database om de content op te halen en nu zult u begrijpen als meerdere bezoekers dat tegelijk doen dat dit veel vraagt van de server waar op uw WordPress website draait.

Het probleem begint als u uw WordPress site zo gebruiksvriendelijk mogelijk wilt maken door er allerlei plugins, widgets en afbeeldingen op te zetten. Al deze toevoegingen moeten ingeladen worden iedere keer als er iemand uw website bezoekt.

Snellere laadtijden, minder bandbreedte, en goed voor SEO

WP Super Cache plugin.

De WP Super cache plugin zet de dynamische gegenereerde pagina’s om in een statische html pagina en slaat die dan weer op. Wanneer een bezoeker uw site bezoekt krijgt hij deze opgeslagen statische pagina te zien i.p.v. een dynamische uit de database genereerde pagina. Wat er voor zorgt dat de server minder hard hoeft te werken.

Een snelle laadtijd van uw WordPress website is goed voor SEO. Google heeft het in april 2010 meegedeeld. Er bestaan verschillende studies die laten zien dat snellere laadtijden zorgen voor meer paginavertoningen, verkopen en andere gewenste acties. Een snelle website is gewoon makkelijker om door te navigeren. Prettiger om artikelen op te kopen. Een snelle laadtijd van uw WordPress website zal nou eenmaal meer omzet binnen halen! Bij een halve seconde laadtijd neemt de gebruikerservaring met ongeveer 1 procent af.

Tagged: , ,

2 thoughts on “WP Super cache plugin

 1. Heeft het ook nadelen? Mijn vraag betreft een weinig bezocht blog 10 – 20 bezoekers per dag. Met niet overdreven veel berichten. Nu nog 10, misschien in de toekomst maximaal 50.
  Of wie weet misschien wel 100. ooit.
  Bij hoeveel berichten is dit dan zinvol, en bij hoeveel bezoekers?

 2. Snelheid is zo enorm belangrijk, ook voor kleinere websites (familie BDG). Een website met een laadtijd van meer dan 2 seconden wordt door gebruikers al als zeer traag ervaren.

  Naast de WP Super Cache is er ook nog een goed alternatief, de W3 Total Cache plugin. Beide zijn erg goed.

  Groet,
  Thijs

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *