WordPress Plugins installeren

WordPress staat bekend om zijn flexibiliteit en dat komt mede door het grote aantal plugins die gratis te downloaden en te installeren zijn. Zo kunt u met WordPress plugins niet alleen informatie toevoegen maar ook de hele website een andere uitstraling of invulling geven.

Er zijn WordPress plugins waarmee u uw WordPress website ombouwt tot een professionele webshop, inclusief betaalmodule. Of als u liever een vacature WordPress website maakt is daar de Jobmanager plugin voor en zo zijn er duizenden plugins die u kunnen helpen met het opzetten van uw WordPress website.

Ook voor een al bestaande website zijn de verschillende WordPress plugins een prima hulpmiddel om het er allemaal mooier en efficienter uit te laten zien. Maar ook om bv uw mail te filteren op spam is er een plugin.

Nu is het natuurlijk mooi om te weten dat er zoveel mogelijk is met al deze plugins maar hoe installeert u een WordPress plugin ?

WordPress plugin installeren

U logt in op uw WordPress installatie en gaat dan naar het menu en dan naar plugins.

Er zijn vele websites waarop WordPress plugins aangeboden worden. Wij raden u aan om de plugins van de officiële WordPress site te downloaden

Plugins op WordPress.org

U kunt hier zoeken naar de plugin die u nodig heeft maar ook kijken welke plugins er nu populair zijn.

WordPress plugins kunnen handmatig of automatisch geinstalleerd worden.

Handmatig een WordPress plugin installeren

Wanneer u de gewenste plugin gevonden heeft dan moet u het bestand eerst downloaden naar uw computer. Meestal staan de plugin-bestanden in een zip-bestand. Pak dit bestand uit op uw computer.

Nu moet de plugin nog even geupload worden naar de server van uw website. Upload de map met de bestanden naar de directory ‘wp-content/plugins’.

De laatste stap is om de plugin te activeren. Dat doet u door in het menu van WordPress onder ‘Plugins’ te klikken op ‘Installed’:
WordPress plugin installeren

In het nieuwe scherm ziet u een lijstje met plugins die reeds geactiveerd zijn en onderaan de pagina staan de plugins die nog niet actief zijn onder ‘Inactive plugins’. Als het goed is staat daar ook de nieuwe plugin tussen. Klik op ‘Activate’ om de plugin te activeren.

Automatisch een WordPress plugin installeren

Het is tegenwoordig ook mogelijk om vanuit WordPress zelf nieuwe plugins te installeren. Om dit te doen gaat u in het WordPress menu naar ‘Add new’ onder ‘Plugins’. Op deze pagina kunt u zoeken naar plugins uit de WordPress Plugin Directory. Als u een geschikte plugin gevonden heeft dan klikt u op de link met de plugin-naam en u krijgt vervolgens een pop-up te zien met een beschrijving van de plugin en een link met de tekst ‘Install now’ waarmee u deze direct kunt installeren.

Ook kunt u een plugin installeren die zich nog op uw eigen computer bevindt. Onder ‘Install a plugin in .zip format’ kunt u het zip-bestand opzoeken en eenvoudig installeren.

Ook nu moet u de plugin nog even activeren, zie daarvoor de beschrijving hierboven onder de handmatige installatie.

Configuratie van een WordPress plugin

Het is mogelijk dat de plugin nog verder geconfigureerd moet worden. Dat hangt van de plugin af. Lees daarvoor altijd goed de documentatie en instructies voor de WordPress plugin. Daar wordt doorgaans stap voor stap uitgelegd hoe u de plugin kunt instellen en wat de mogelijkheden zijn.

close

Hulp nodig ?: Als u problemen heeft met het installeren, activeren of configureren van een WordPress plugin, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Tagged: , ,

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *